7 eigenschappen van oprecht gelukkige mensen

Redactie hrhealth.nl

Oprecht gelukkig

Wanneer je gelukkig bent dan straal je dit uit en voel jij je meer verbonden met je leven en ben je beter geaard. De gelukkigste mensen van de wereld hebben eigenschappen en gewoontes waar ze het nooit over hebben, maar die wel heel belangrijk zijn voor hun geluk! Onderstaand zie je 7 gewoontes van gelukkige mensen:

1. Ze zetten zichzelf op de eerste plaats
Ze weten dat zelfliefde niet egoïstisch is. Gelukkige mensen zetten hun eigen behoeftes op de eerste plaatst omdat ze weten dat ze op deze manier het beste voor anderen kunnen klaarstaan. Wanneer je eerst voor jezelf zorgt, dan help je iedereen. Wanneer je jouw behoeftes opoffert voor anderen, dan kun je nooit helemaal jezelf zijn en volledig in je kracht staan.

2. Ze weten dat dingen niet voor altijd zijn
Mensen die vrede met hun leven en zichzelf hebben weten dat alles een tijd en een plek kent. Relaties, werk, ervaringen, alles is onderdeel van een groter plan en kent een plek en een tijd. Gelukkige mensen erkennen dat het leven bestaat uit het balanceren tussen loslaten en vasthouden. Ze hebben er geen moeite mee om soms dingen los te laten.

3. Ze verontschuldigen zich niet voor hun verlangens
Anderen noemen ze misschien egoïstisch, gek of belachelijk, maar gelukkige mensen zorgen ervoor dat hun dromen uitkomen. Ze focussen zich zonder angsten op hun doelen en dromen. Ze leven het leven zoals zij dat willen en ze zijn niet bang om hun hart te volgen. Ze weten dat het leven te kort is om niet te doen wat ze zelf willen.

4. Ze maken zich niet zo veel zorgen over geld
Gelukkige mensen zijn genereus, ze geven niet omdat ze daar iets terug voor verwachten. Ze geven wanneer zij dat willen en met hun hele hart. Ze hebben een gezonde relatie met geld en ze weten dat ze niet zo veel geld nodig hebben om gelukkig te zijn. Ze hechten geen waarde aan statussymbolen als een snelle auto, een luxe horloge of een dure tas. Ze hechten waarde aan hele andere dingen, dingen die vaak niet met geld te koop zijn.

5. Ze hoeven niet door iedereen aardig gevonden te worden
De gelukkigste mensen maakt het niet zo veel uit wat andere mensen over ze zeggen. Ze willen dat de mensen die dicht bij ze staan ze aardig vinden en ze moeten zichzelf aardig vinden. En deze zelfverzekerdheid trekt veel mensen aan. Gelukkige mensen hebben vaak goede vrienden, maar weten dat ze niet de hele wereld tevreden kunnen stellen.

6. Ze weten dat afwijzing bescherming is
Gelukkige mensen nemen afwijzing niet persoonlijk. Ze weten dat dingen op de één of andere manier uiteindelijk wel goed komen. Dus die baan die toch niet doorging, die leuke vent die niet terugbelde of het huis wat al verkocht was, allemaal signalen dat het toch niet zo had moeten zijn en dat er wel wat anders op je pad komt. Ze hebben vertrouwen in het universum en geloven dat er dan wat beters op hun pad komt.

7.  Ze kijken niet op mensen neer
De gelukkigste mensen zien geen verschil tussen mensen. Ze hebben geen vooroordelen, ze roddelen niet en ze accepteren mensen zoals ze zijn. Ze zullen niet proberen om je de grond in te trappen of om je ongelijk te bewijzen. Ze omarmen de verschillen in mensen en vieren de contrasten.